Budownictwo i architektura : The Room for London Propozycje / inicjatywy projektowe

Dzięki uprzejmości Inicjatyw Projektowych Inicjatyw Projektowych, innowacyjnej, wielokrotnie nagradzanej praktyki architektonicznej z siedzibą w Los Angeles, Kalifornii i Sofii w Bułgarii, podzielił się z nami swoją propozycją do A Room for London, konkursu na tymczasowy pokój odejmowalny dla maksymalnie dwóch gości na szczycie Queen Elizabeth Hall w Londynie podczas roku olimpijskiego 2012 roku.
Zaprojektowany jako struktura graniczna unosząca się w przestrzeni między ziemią a niebem, ich propozycja wykorzystuje kontrast dialektyczny aktywnego OR pasywnego.
Więcej zdjęć i opis architekta po przerwie.
Ucieczka z głośnego / zajętego / dynamicznego / aktywnego miasta DO cichego / cichego / spokojnego / spokojnego / spokojnego / pasywnego odosobnienia.
odizolowana.
wyspa.
odpocząć / spać wśród miasta bezsenności.
Nasz POKÓJ łączy się z miejskim życiem XXI wieku poprzez kontemplację / wycofanie.
Sugerujemy zastąpienie.
Live.
przez.
przeoczyć / kontemplować ..
Pokój dla Londynu odgrywa niejednoznaczną rolę: jest punktem centralnym / flagowym / widocznym obiektem do obejrzenia ORAZ jednocześnie jego goście mogą zobaczyć / spojrzeć / kontemplować brytyjski kapitał.
Dzięki uprzejmości inicjatyw projektowych Pokój hotelowy jest zajęty głównie w nocy, a jego funkcjonowanie w nocy jest najbardziej krytyczne.
Obsługuje różne doświadczenia, reaguje na zmieniające się nastroje i musi być wielostronny.
Krótki pobyt w pokoju hotelowym daje poczucie ruchu.
Dzięki uprzejmości inicjatyw projektowych Proponujemy naturalną / biomorficzną / chroniącą skorupę.
wylądować na nienaturalnym / kanciastym / brutalistycznym / ciemnym betonie / istniejącej sali koncertowej.
Nasz POKÓJ został zaprojektowany w 2 modułach, aby ułatwić proces transportu i instalacji.
Każdy moduł ma 4 m szerokości, aby zmieścić się na ciężarówce z płaskim łóżkiem.
Struktura będzie znajdować się na szczycie istniejącego budynku, który napędza użycie lekkiego, ale wytrzymałego materiału, takiego jak FRP.
Sprzęt mechaniczny wchodzi na poddasze nad łazienką.
Dzięki uprzejmości inicjatyw projektowych Nasz projekt zapewnia gradację od zamkniętego pomieszczenia poprzez przestrzeń przejściową [pomiędzy wejściem i wyjściem, odpowiednie dla klimatu w Londynie] zadaszonego patio / tarasu na dach na otwartym powietrzu.
Stosujemy tę samą koncepcję gradacji od zamkniętej do otwartej również w łazience.
Stymulujemy rozwój pewnych nawyków, takich jak spożywanie posiłków lub praca na komputerze, leżąc w łóżku, łącząc łóżko / sofę / biurko / stolik do kawy / stolik nocny / półkę w wielofunkcyjny mebel hybrydowy.
Goście ROOM mogą manipulować światłem, bawiąc się wtórnym filtrem skóry / światła.
Dzięki uprzejmości Design Initiatives Architect: Design Initiatives Podziękowania: Vlado Valkof.
architekt projektu, Anne Valkof, Ulysses Carmona.
projektanci, Ivan Dimov, Oleg Topałow.
Wizualizacja 3D Lokalizacja: dach Queen Elizabeth Hall, Southbank Centre, Londyn, Anglia Typ: gościnność Data: listopad 2010 Status: konkurs Klient: Living Architecture, Artangel, Southbank Centre Powierzchnia: 45 m2.
[patrz też: firma zbrojarska, deska tarasowa modrzew syberyjski, gabloty wewnętrzne ]

Powiązane tematy z artykułem: deska tarasowa modrzew syberyjski firma zbrojarska gabloty wewnętrzne