Budownictwo i architektura : Shan-Shui Master Plan / Steven Holl Architects

Architekci Steven Holl Kiedy zatrzymaliśmy się w biurze Stevena Holla w Nowym Jorku, starszy partner Chris McVoy rozmawiał z nami o najnowszym projekcie firmy w Hangzhou.
Międzynarodowy kompleks turystyczny.
Firma ma rosnącą obecność w Chinach i prawdopodobnie niektóre z najsilniejszych prac zespołu (takie jak ich hybrydowy hybrydowy i poziomy wieżowiec) znajdują się w całym regionie.
Wraz z ostatnią wygraną firma przebuduje zakład tlenowy i kotłowni w Hangzhou, aby stworzyć plan główny składający się z elementów mieszkalnych i kulturowych.
Więcej o projekcie, w tym wideo z McVoyem, po przerwie.
Koncepcyjnie, plan opiera się na równowadze Shan-Shui (góra i woda), aby wzmocnić relację między lądem a Jeziorem Zachodnim.
.
Steven Holl Architekci Dwa duże pionowe elementy, Ziemia i Wieża Wodna, zakotwiczają plan i działają jako pionowe zbieranie wody i strefy górskiej.
Wieże te służą jako czynnik organizujący, ponieważ jedna wieża rozgałęzia się na północ w kierunku sektora tlenowego, podczas gdy druga wiedzie na południe w kierunku sektora kotłów.
.
Steven Holl Architekci Współpraca z Transsolar doprowadziła projekt do następnego poziomu, ponieważ nowe elementy wodne w planie generalnym staną się nie tylko siecią łączącą sześć elementów o większej skali, ale również pomogą oczyścić istniejące kanały przemysłowe i zapewnić energię geotermalną źródło ciepła.
W sektorze tlenowym, Latern Towers, które czerpią inspirację ze starych kamiennych latarni w Zachodnim Jeziorze, wypływają z wodnych pasów rekreacyjnych.
Fotowoltaiczne szklane ściany osłonowe zbierają energię słoneczną w ciągu dnia, podczas gdy w nocy świeci jedna elewacja każdej wieży, odzwierciedlając dzienną energię w wodzie.
W planie południowym, Park 3D złożony z powierzchni terenu jest przebijany na światło.
Oprócz dodawania naturalnego dotyku do obszaru, struktura.
dwunastościanowa kratownica.
zawiera hotel, restauracje i kawiarnie.
.
Steven Holl Architects Plan główny będzie obejmował mniejsze formy w minimalnie odnowionych powłokach instalacji tlenowych i kotłowych.
Te kawiarnie, bary i powierzchnie wystawowe będą kompilacją różnych artystów.
i architekci.
wyrażenia.
.
Steven Holl Architects Klient: Hangzhou Urban Planning Documentation Center Architekt: Steven Holl Architekci, Steven Holl, Li Hu (architekt projektu), Li Hu (wspólnik odpowiedzialny), Chris McVoy (partner odpowiedzialny za zarządzanie), Garrick Ambrose, Human Tieliu Wu, Lan Wu (architekt projektu), Francesco Bartolozzi, Guanlan Cao, Rychiee Espinosa, Nathalie Frankowski, Kelvin Jia, Fiorenza Matteoni, Lautaro Pereyra, Filipe Taboada, Asami Takahashi, Dimitra Tsachrelia (zespół projektowy) Młode pawilony architektów: Michael Bell, Peter Lynch, MOS , Francois Roche Konsultant graficzny: Lisa Maion Program mieszany: kulturalne / expo, mieszkalne, biura, hotel, sklepy, restauracje, kawiarnie Rodzaj projektu: konkurs Powierzchnia budynku: (kwadrat) 2960075 sf / 275000 sm Powierzchnia serwisu 840341 f / 256136 m
[hasła pokrewne: Oporniki granitowe, gruz kruszony, pręty mosiężne ]

Powiązane tematy z artykułem: gruz kruszony Oporniki granitowe pręty mosiężne