Architektura i nowoczesne budownictwo – Konkurs “The Forest” w Detroit Riverfront Pierwsze miejsce Zwycięski konkurs / Hyuntek Yoon, Soobum You (Team Atelier Why)

Dzięki uprzejmości Hyuntek Yoon, Soobum You (Zespół Atelier Dlaczego) Hyuntek Yoon i Soobum Ty z Team Atelier Po co dzieliliście się z nami swoją pierwszą nagrodą w konkursie w Detroit Riverfront.
Ich.
Las.
koncepcja, która ma na celu bycie baśniową między miastem a lasem przez wypełnienie , jest centralnym punktem rozwoju miasta.
Obecnie strona jest wypełniona pustkami, takimi jak drzewa i pagórek, ale las tworzy bogate historie z miastem.
Zapewniając bezpieczniejsze miejsca i mniejszą aktywność, ludzie będą mieli okazję doświadczyć natury.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Wiele rzeczy wypełnia miasto i nadal to robi.
Czynność.
Napełniania.
jest cnotą rozwoju miast.
Na przykład deweloperzy w mieście Detroit wciąż wypełniały puste przestrzenie.
Wiele budynków i infrastruktury wypełniło miasto, a te stały się symbolem Detroit.
Szybkie tempo wzrostu jest wynikiem takich wysiłków, aby wypełnić przestrzeń.
Śródmieście reprezentowane jest przez nowe firmy i renesans Detroit.
Wiele wieżowców wypełniało centrum Detroit.
Jednak miasto potrzebuje oddechu.
Miasto jest zbyt kompaktowe, by komunikować się z ludźmi i naturą.
Przestrzenie publiczne i natura to za mało.
Strona znajduje się w węźle promienistego planu ulic.
skraj lasu Ściana witryny musi być wypełniona w inny sposób, aby miasto mogło znowu swobodnie oddychać.
Strona ma naturalne elementy i przestrzeń publiczną reprezentowaną przez drzewa i pagórek.
Ludzie będą mieli różne doświadczenia oparte na zróżnicowaniu skali przestrzennej i różnorodności działań.
Pagórek jest częścią lasu.
Ma szeroki pagórek do większych działań, takich jak wielkie sztuki sceniczne.
Zapewni także duży front z baldachimem na nabrzeże.
Witryna stanie się wizytówką miasta bez wysokiego wzniesienia lub monumentalnego budynku, ponieważ przestrzenna bryła zapewni duży kontrast.
koncert w lesie Rzeźba na ścianie Edge-Forest Na skraju parku, obszar wypełniony będzie wysokimi drzewami, aby stworzyć głęboki kontrast z miejskim kontekstem.
Ludzie nie będą w stanie dostrzec, co się z nimi rozwinie poza lasem ze względu na gęstość drzew.
To wzbudzi ciekawość i poetycką wyobraźnię u ludzi, tak jakby byli w Krainie Czarów lub w nieznanym świecie.
Radykalnie, trudno będzie podjąć jakiekolwiek próby kontrolowania ruchu odwiedzających, takich jak znaki i wejścia lub drogi dla pieszych na ulicy.
Ludzie będą meandrowali powoli na małych szlakach przez las, które będą pokryte ziemią i brudem bez określonego kierunku.
Gęstość lasu zapewnia ludziom zbliżającym się do parku szerokimi głównymi ulicami lub Jefferson Avenue z silnym odwróceniem percepcji pod względem skali.
Koncert w lesie i nad rzeką Czy kiedykolwiek wyobrażałeś sobie mały koncert pod dużymi drzewami.
Miękkie światło słoneczne wypełnia szlaki, a słodka klasyczna melodia z wielkiego fortepianu współgra z przestrzenią, by stymulować emocjonalną wrażliwość zarówno muzyków, jak i widzów.
Obiekty koncertowe są wyrafinowane, aby być w harmonii z leśnym kontekstem.
Po pierwsze, siedzenia koncertowe są zaprojektowane tak, jakby były falistymi korzeniami wielkich drzew i są rozmieszczone naturalnie wzdłuż szlaków.
Tam konkretne, teksturowane kształty tworzą atmosferę starego lasu, który istniał w krainach fantastycznych lub w bajkach.
Również cienki most złożony z drewnianej konstrukcji będzie się układał na ścieżce, na której ludzie będą mogli odpocząć i cieszyć się występami.
Rzeźba Noguchi Rzeźba na wzgórzu Dwie rzeźby Isamu Noguchi nie zostaną usunięte i będą wykorzystywane jako przestrzenie historyczne i kulturowe.
Fontanna, o unikalnym kształcie i materiale, zostanie przesunięta o dziewięć stóp pod poziom szlaku i znajdzie się w zatopionym ogrodzie i małym amfiteatrze otoczonym kolejną okrągłą strukturą złożoną z drewnianej podłogi, spirali i białych zasłon.
Ruch kurtyny stworzy poetycką atmosferę i przypomni zwiedzającym o spadającej wodzie z rzeźby Noguchi.
Ponadto piwnica ma obiekty handlowe, takie jak restauracje i sklepy detaliczne.
Knoll pod pagórkiem Knoll to uniwersalna otwarta przestrzeń.
Ta przestrzeń kontrastuje z drzewami.
Kolejna część lasu jest wypełniona drzewami i objętością, podczas gdy pagórek jest pustką.
Zamiast być pustką, przestrzeń ta będzie wypełniona różnorodnymi działaniami.
Będąc miejscem kulturalnym, pagórek będzie wykorzystywany jako zewnętrzny teatr, publiczny rynek i działalność kulturalna.
Detroit słynie z muzyki na żywo i sztuk performatywnych.
Knoll może zaakceptować każdy rodzaj tych miejsc.
Ta przestrzeń może łatwo zmienić jej wykorzystanie w zależności od czynności.
Ta pusta przestrzeń pomaga zapewnić więcej możliwości przestrzennych.
Pagórek jest kluczową przestrzenią do katalizowania tego miejskiego uroku.
Leśne i nadbrzeżne plany pagórka
[patrz też: projekt przyłącza wodociągowego cena, schody warunki techniczne, dachówka karpiówka wymiary ]

Powiązane tematy z artykułem: dachówka karpiówka wymiary projekt przyłącza wodociągowego cena schody warunki techniczne